Föreläsningar

Vi planerar alltid för roliga och intressanta föreläsningar, med inhyrda instruktörer och våra egna, så håll utkik, det fylls på allteftersom!

KOGNITIV BERIKNING

med etolog Emelie De Boussard

Under den här dagen kommer du att få en fördjupad förståelse för hur hundar upplever och interagerar med sin omvärld. Vi tittar på hundens sinnen, problemlösningsförmåga och diskuterar vad som egentligen menas med intelligens. Vi pratar om berikning och framförallt kognitiv berikning, alltså hur vi kan utmana hunden i olika typer av problemlösning.
 

Målet med dagen är att du ska få en ökad förståelse för din hund samt verktyg för att ge din hund bra berikningar.


Om Emelie
Emelie har läst etologi och djurskyddsprogrammet vid SLU, där hon tog examen 2009. Emelie skrev sitt examensarbete om hästar och lastning. Efter kandidatexamen läste Emelie en masterutbildning i kognitionsveteskap vid Lunds universitet. Utöver det har Emelie läst kurser i hund, katt och hästetologi, hästen utfodring, djurs medverkan i vård och omsorg samt psykologi. Sedan 2017 är hon också legitimerad yrkeslärare i djurvård/häst och hund. 

Emelie brinner lite extra för hästens beteende och välfärd men håller även föreläsningar/konsultationer för hund, katt och andra smådjur. 

När Emelie inte arbetar med sitt eget företag Kognitionsetologerna, arbetar hon som djurvårdslärare på gymnasiet. Emelie har också erfarenhet av att arbeta som djurvårdare på Kolmården och Skånes djurpark. 

Kognitionsetologerna ägnar sig främst åt föreläsningar och beteenderådgivningar men erbjuder även hjälp med foderstatsberäkningar för hästar. Företaget erbjuder skräddarsydda föreläsningar efter kundens önskemål, populära föreläsningar brukar handla om djurs kognition. 

Dagen är i första hand utan hund, men självklart kan hunden vara med, om den kan vara lugn under föreläsningen.

Aktuell föreläsning:
Plats:
 Ramstadgatan 3B, Mjölby.
Datum: Söndagen den 8 september 2019, 10:00 - ca 16:00
Kostnad: 850:-/person inkl. lättare fika.
Anmälan: Via formuläret.

Aktuella föreläsningar:

8 september
Kognitiv Berikning med etolog Emelie De Boussard - mer information se nedan.

Anmäl dig här: