ETOLOG
CAROLINE ALUPO
KOMMER TILL OSS OCH PRATAR OM:

Det holistiska hundperspektivet

Om Föreläsningen (saxat härifrån):
Vi kommer samtala om hur helheten hänger ihop, om body-mind-spirit perspektivet doggy style. Det tog oss från neuroendokrinologi till holistisk ekologi, genom näringslära, balans, via psykologi och massa fysiologi… fast inte linjärt, mer åt alla håll samtidigt, utan riktning och målgång.

För sådana är cirklar, det sammanhängande. Sen åt vi en kakor och drack kaffe. Därefter vände vi upp och ner och ner och upp och sen in och ut på på alltsammans igen. Inte för att det blev lite rörigt eller så, bara jätte rörigt, precis som det skulle vara. Alla förstod ändå. För sådana kan insikter vara, om de sätter sig i hela ens väsen och inte bara i huvudet.

Det är spännande det där, det mångdimensionella vi alla består av. Hur ett obalanserad sinne kan ge en sjuk kropp och hur en sjuk kropp kan påverka ens sinne. Vikten av det viktlösa ekvilibrium som ställer obalanser som belastar till rätta. Och spännande är också hur den själsliga resan, om vi vågar oss på den, kan ge oss redskap att hjälpa fler än oss själva.

Hundar och människors samspelar på cellnivå, hela tiden, i makro och mikro. För vi är inte två separata enheter, inte om det går en sladd emellan…. eller sjutusen, typ miljoner osynliga. Kanske därför kan hundar lära oss allt vi behöver veta om oss själva, utmana oss till att nå vår fulla potential, om vi låter dem. Och kanske därför kan vårt mående vara nog för att sätta våra hundar i obalans, eller i total balans.

Om Carro:
Sveriges lantbruksuniversitet och Stockholms universitet har hjälps åt att utbilda mig till etolog. Min magisterexamen resulterade i en studi om PTSD hos hund, läses här!

Jag har arbetat proffessionellt med djur i över 17 år; hästar, hundar, exotiska djur och lantbruksdjur har passerat mina händer. En gedigen hundinstruktörs- och hundpsykologutbildning (Hundens Hus i Stockholm) har gett mig verktygen att arbeta med hund. Det har blivit ett antalet fortbildningar under årens lopp som satt guldkant på det hela.
Mer om mina utbildningar, klicka här!

Jag fortsätter lära varje dag, varje hundmöte ger mig insikter kring hundars individuella komplexitet. Det är med ödmjukhet jag låter dessa fantastiska djur visa mig vägen i så mycket. Mitt grund mål är att ta forskningen ur de vetenskapliga publikationerna och sätta dem i verklig kontext och krydda med  erfarenheter och lärdommar från livet med hund.

Idag har jag förmånen att dela med mig i tidningen Härliga Hund. Följ gärna min krönika "Carros Hörna" varje månad i pappersupplagan. Eller varje vecka i Härliga Hunds blogg "10 ben & 2 svansar".
Ni hittar även mina skrifter på Svedeas hundblogg, klicka här!

Jag har förmånen att vara ordförande i Sveriges Hundföretagare, en rikstäckande branschorganisation för hundföretagare.
Ett ämbete som H-märker och kvalitetskontrollerar individuella tjänstemän inom branschen. Ett givande arbete jag utför tillsammans med en fantastisk styrelse fylld till bredden med hundkompetens.

Aktuell föreläsning:
Plats:
 Ramstadgatan 3B, Mjölby.
Datum: Lördagen den 20 oktober, 10.00 - ca 17.00 (en heldag)
Kostnad: 1 500:-/person inkl. fika. och moms (exkl. lunch)
För vem? Alla kan vara med på denna föreläsning!

Anmäl dig här: