Doga & DogZen

Hundar är mycket bättre på "Zen" än vad vi människor är, men ibland behöver de lite hjälp på traven. Det kan vara situationer och miljöer som gör att hunden har svårt att slappna av och komma till ro, och då kan vi hjälpa med doga och zen-dog träning.

"Övningarna, metodiken och processerna som sker i dog-zen fyller även en funktion för att fördjupa och utveckla relationen mellan hund och människa, en viktig grundpelare i en kvalitativ vardag." Källa: Hundsteg

Dessa pass är en samling av fysiska positionsövningar (doga), avslappning, beröringsterapi, meditation, andning, lekutveckling, markarbete och akupressur som tillsammans kan fungera rehabiliterande och balanserande för hunden. Men detta ger också styrka, kroppskontroll, krativetet, ökad inlärningsförmåga, förbättrad andning (för både dig och hunden), harmoni och framförallt närvaro i nuet.

Övningarna är inspirerade från olika delar av världen, men alla har de gemensamt att de har haft bevisad effekt och funktion och alla skapar en tillit och närvaro som är väldigt nyttig för båda hund och människa.

I vilket fall som helst så är detta något fantastiskt att göra tillsammans med sin hund, där du och din hund får chans att mötas på lika villkor och utvecklas tillsammans, utan krav och prestation. En lekfull, lättsam och rolig stund tillsammans med hunden kan vi garantera.

Antalet deltagare är begränsat, och det är först till kvarn som gäller, så anmäl i god tid. 

Aktuella träningar:      
Datum & tid: Vakant
Pris: 100 kr per ekipage.
Plats: Ramstadgatan 3B, Mjölby, inomhus!

Vad är Zen?
Zen är en gren av mahayabuddhismen  som uppstod i Kina på 500-talet och därifrån spred sig till närliggande länder såsom Korea, Japan och Vietnam. Till övriga delar av världen har zen tagit sig framförallt från Japan efter andra världskriget. Källa: wikipedia

"Zen" har många grenar men den gemensamma nämnaren är den personliga erfarenheten, det långsamma avvänjandet av präglade, förutfattade meningar och det enträgna arbetet med att ta emot ögonblicket som det är. Zen lär att människan är fri och samtidigt begränsas av de handlingar som väljs att utföras och att dessa handlingar förstärker de mönster individen redan är fångad i. Detta kallas i buddhismen för karma.
Källa: Wikipedia