hunddagis

Hunddagiset ligger vilande just nu, och vi hoppas kunna återuppta vår verksamhet under 2018.

DogSense har också ett lyxigt hunddagis, öppet enbart för tre individer, i hemmiljö utan boxar eller hundgårdar.

Visste du att, enligt jordbruksverkets föreskrifter ska hundar rastas var sjätte timma. Likaså skriver jordbruksverket, hundar är flockdjur. ”De mår inte bra om de är ensamma utan behöver träffa både människor och andra djur. Det är särskilt viktigt att de får träffa människor flera timmar om dagen och att de aktiveras. Det är inte bra för hunden att vara ensam under en hel dag och inte bli rastad eller på annat sätt aktiverad förrän fram mot kvällen. En hundvalp under fyra månader ska inte vara ensam mer än korta stunder.”
Och med tanke på detta är det då lämpligt, att vid behov, lämna in hunden på hunddagis.

Jag heter Therese Arvestrand och har haft hund hela livet. 2007 startade jag företaget DogSense och sedan dess har jag haft många kurser och själv gått många utbildningar. Sedan 2012 jobbar jag heltid med hund med hundkurser och utbildningar. Läs mer om mina utbildningar under ”Om DogSense”.

Det finns i dagsläget endast tre platser på vårt hunddagis. Vi har hundarna tillsammans i en flock och det kräver att hundarna fungerar tillsammans med andra hundar. Hundarna är tillsammans med mig i hemmiljö och har chans att även rastas i 1600 kvadratmeter stor trädgård, när vi inte promenerar.

Öppettider: 7-17 helgfria vardagar.
Lämning: 7-9
Hämtning: Efter överrenskommelse.
Stängt aftnar & röda dagar.
Sommarstängt: Vi har semesterstängt under fyra veckor på sommaren.
Under dessa veckor betalar du inget för din dagisplats.

Inskolning:
Din hund skolas normalt in under en-två veckor utan matte eller husse. Du lämnar hunden som vanligt, men dagarna kommer att vara kortare, då hunden successivt ska lära känna de andra hundarna på dagiset och de rutiner som dagiset har. Tider för lämning och hämtning under inskolningen varierar. Under inskolningen kan uppsägning ske från dag till dag. Det är viktigt att både hund och ägare känner sig trygga hos oss.Vid önskemål kan du få fortlöpande information om din hund och dennes vistelse på dagiset via sms, under inskolningen.

Avtal:
När inskolningen är klar får du som ägare ett avtal där det framgår vad vi och du förbinder oss till under hundens vistelse hos oss. Avtalet skrivs under av båda parter och erhåller varsin kopia.

Pris: 120kr/dag per hund.

Vistelsen:
Din hund får daglig motion via promenader och lek i trädgården. Visionen är att alla hundar (som vill och orkar) ska få gå 5 km långa promenader varje dag. Om du som kund vill, kommer de dessutom bli aktiverade på lämpligt sätt, såsom balans- och kroppskontrollsträning eller nosaktivering, hundarna kommer inte att tränas i någon form av lydnad. Vi kommer inte heller att motionera hunden via bollkastning eller på annat sätt öka hundens stressnivå. Hunden får dessutom umgås och leka med andra hundar, på lämpligt sätt. Under dagen kommer hundarna också vila, både inomhus i hemmiljö och utomhus (vid lämpligt väder). Hundarna kommer enbart vara lösa i inhägnad och alla promenader sker i koppel eller lina. Behöver hunden vara pigg för att ni ska gå på kurs någon kväll, säg bara till så är hunden mindre aktiverad den dagen. Utflykter kan komma att ske, och då informeras ägaren om detta i förväg och då kan också platsen för hämtning vara flexibel.

DogSense – HundDagis har F-skatt och är ansvarsförsäkrade.

Varför är det bra att ha hunden på hunddagis och varför ska du anlita just DogSense?
- Din hund får daglig motion.
- Liten flock som ser individen i gruppen.
- Hunden är hela tiden med mig och är i hemmiljö tillsammans med flocken, för att få det så naturligt som möjligt.
- Jag är välutbildad inom hund och har många års erfarenhet av hundar i flock.
- Hunden får lära känna andra hundar på ett lugnt sätt och hunden kommer att lära sig hundspråk under vistelsen hos oss.
- Vi har ansvarsförsäkring och betalar F-skatt, vilket också ger dig trygghet som hundägare.
- Hunddagiset ligger i Rinna, 2 km från Väderstad och således 2 km från E4:an, här sker all lämning men hämtning kan ändras, enligt överrenskommelse.
 

VÄLKOMNA till OSS!