Ettårig valpkurs

Denna kurs har till syfte att ge dig verktygen för att kunna utvecklas som hundtränare inom såväl träning som tävling.

Utbildningen är öppen för dig med en valp eller unghund, då vi ska fokusera på den unga hundens träning, så din hund får vara max 1 år när utbildningen startar.

Du ska vara ambitiös och vara intresserad av att träna mellan träffarna, men du behöver inte ha tävlingsambitioner, det kan helt enkelt vara som så att du bara vill ha en riktigt bra vardagslydnad!
Eller du kanske vill som hundägare lära dig mer om hund och hundträning och fördjupa din förståelse för hur hundar och hundträning fungerar i allmänhet.

Utbildningen består av föreläsningar och diskussioner men framförallt praktisk träning. Vi träffas 10 gånger under nästan ett års tid (start jan 2018, slut nov 2018), och vi ses då en gång i månaden, under en halv dag (3 tim). En kurs som går över en längre tid är bra, det gör det möjligt att följa utvecklingen hos ekipagen och hjälpa dem i rätt riktning, mot deras egna uppsatta mål. Dessutom kan du se det som en valp/grundkurs, slyngelkurs och vardagslydnad i ett, fast med mycket mer fördjupning, där även du som tränare är i fokus och ska lära dig mer om det teoretiska och det praktiska i att träna hund.

Du får en teoretisk grund och möjlighet att diskutera och ställa alla dina frågor. Under dessa träffar går vi igenom allt du kan tänkas behöva för din träning just nu och för din träning i framtiden.

Både vardagslydnad, grundfärdigheter för fortsatt träning och tävling, fysträning och berikning är ämnen som kommer att tas upp, och hur man utvecklar dessa färdigheter.

Aktuell kurs:    
Plats: Olika platser i Mjölby kommun med säte i lokalen. 
Kursstart: Söndagen den 14 januari 10.00 - ca 13.00. 
Deltagare: Max 6 st.
Kurskostnad: 3 600 kr för 10 ggr (ca 30 tim), inkl. fika.
Kursens avgift delas upp på tre betalningar, á 1 200 kr (jan, april och augusti).
Övriga kursdatum: 11/2, 11/3, 15/4, 20/5, 17/6, 5/8, 9/9, 14/10 och 11/11, 10.00 alla gånger.