Nosework med Adam hübinette

Adam kommer till Östergötland i september!

Adam jobbar på Tullverket som hundsamordnare. I hans arbete ingår utbildning av hundar och hundförare samt att utveckla och genomföra mentaltester. Adam har tidigare arbetat som tullinspektör och hundförare inom tullens brottbekämpningsverksamhet.

Adam är även domare i Nose Work, vilket är både lärorik och roligt enligt Adam. Han uppskattar särskilt möjligheten att observera hur olika ekipage arbetar, lyckas och har roligt tillsammans.

Adam strävar hela tiden efter att utvecklas och att lära sig nya saker. Genom att observera hur hundar och förare påverkar varandras beteenden får Adam nya infallsvinklar och idéer, vilka hjälper honom att utvecklas som hundtränare.

Adam går in på djupet av kärnan vad nose work handlar om - sökarbetet. Med sina utomordentliga erfarenheter från tullverket blandar Adam teori medpraktik om sökstrategier och hundars förutsättningar. Vi kommer tillsammans med Adam att granska de hundar som är med på kursen för att se om de ges de bästa förutsättningarna för att nå målet med den träning som genomförs. 

Ta tillfället att gå för en av Sveriges Nose Work domare, med många års erfarenhet av specialsök och lärande av hur man kan jobba med sökhundar.

Plats: Ramstadgatan 3B, Mjölby (bland annat inomhus).
Kursdatum: Lördag och söndag 2-3 september
Deltagare: Max 8 st deltagare med hund, obegränsat med observatörer.
Kurskostnad: 2600:- för hela helgen inkl. fika exkl. lunch.
(ohörare utan hund kostar 600:-)
Förkunskaper: Tävlat eller ha tävlingsambitioner i nosework.