Sponsorekipage 2018

Nu är årets sponsorekipage utsedda, och en presentation av dem finner ni här!

CARINA & AVICII

Carina är uppväxt med Boxer och har nästan alltid haft boxer. Har även haft några schäfrar och en malle i familjen.

Men hjärtat klappar extra för boxern och dess charm. Sen kan det väl vara så att det finns enklare raser att träna med .

Avicii är en fyraårig boxerkille som är turboladdad, arbetsvillig och godhjärtad.

Vi ser fram emot tips och råd för att vi ska få till stadga i de momenten vi kan, hjälp med nya moment samt få till ett ännu bättre samarbete.

Vi hoppas på att bli uppflyttade till elit i spåret, bli färdiga i startklassen i lydnad och tävla rally fortsättningsklass under 2018.

LOTTA & AFFE

Affe är en norsk buhund hane född 2014 och är våran andra hund i familjen, (den första var född 2001). 

Han är en riktig allround hund som provar på det mesta - Utställning, Viltspår, nose work, lydnad och rallylydnad. Mest jobbar vi med utställning och rallylydnaden som vi nu tälvar i fortsättningsklass och vill vidare upp i klasserna. Affe är en lugn och trevlig hund med egen vilja och inte så stort träningstålamod, lär sig snabbt och slår "dövörat" till om man tjatar övningarna förmycket.
Ser fram emot att få hjälp hur vi ska komma vidare i träningen och lära in nya moment.

Målen för 2018 är att klara fortsättningsklassen i rallylydnad och göra vår första start i lydnad startklass.

ANNA & DANNE

Danne är en 6 år gammal dansksvensk gårdshund. En väldigt rolig och arbetsvillig liten kille som man aldrig har tråkigt tillsammans med. Vi har nog prövat det mesta så man kan verkligen säga att vi är ett allroundekipage !

Nu ser vi i första hand fram emot att satsa på att klara klass 2 i lydnad. Klass 3 i heelwork to music och lägrespår i brukset . Vi behöver lite hjälp med bla ljudande som uppkommit på senare tid samt en del småfix i momenten för att få till det .

Sen om tiden och koncentrationen finns lite annat vid sidan av.

MAJA & ZANDER

Zander är en tvåårig go’ och glad Jack Russell-kille som älskar allt vi hittar på tillsammans. 

Min resa in i hundträningsvärlden började vid 13 års ålder. Jag blev snabbt helt fast och allt var just tack vare en liten Jack Russell. Efter det har jag haft tre Tervuerener som jag tränat och tävlat med i lydnad, bruks och agility.

Omställningen från att träna med en stor ”energibombshund” till att träna lille Zander var mycket större än jag trott! Han blir nämligen lugn och samlad i träningen och är en riktig tänkare. Detta är något vi behöver hjälp med så att vi inte riskerar att fastna i hans funderande. När han däremot väl har förstått vad det hela går ut på så blir han direkt väldigt momentsäker.

Våra mål för 2018 är att få diplom i Lydnadsklass 1 och i Rallylydnadens fortsättningsklass. Förhoppningsvis vågar vi oss ut på vår första Nose Work tävling också!

SANDRA & THONE

Här kommer en liten presentation om mig och Thone, eller ja - det blev mest om Thone.

Thone är en goldentik som blev 2.5 år nu i januari. Hon är en energisk hund som älskar livet och det roligaste som finns är att få träna! Thone ger allt när vi tränar, och det är inte alltid så lätt att hänga med i hennes snabba svängar.

Vi har inte haft någon direkt brådska med någonting, men har tävlat startklass i lydnad samt nybörjar- och fortsättningsklass i rallylydnad. Precis som nästan allt annat i livet tyckte Thone att det var superkul, och det kändes som att jag hade en tickande bomb med mig inne på planen.

Jag har inte satt upp några särskilda mål för året, men det vore kul att komma till start i lydnadsklass I, avancerad klass i rallylydnad och i nybörjarklass på jaktprov. För att komma dit behövs det en hel del momentinlärning och störningsträning, och så behöver vi bygga upp stadga och koncentration - så att den där bomben inte exploderar.
Det här ska bli ett roligt och spännande år och vi ser fram emot att utvecklas som ekipage!