marie dimsjö

Marie är utbildad Canineopat och massageterapeut på hund och driver företaget Dimmans Hundhälsa och kommer att ha en del verksamhet hos oss, i vår nya lokal i Mjölby under våren.

Mer om Marie finner du nedan;
Marie heter jag och är tjej på 25 vårar, som är bosatt i polkagrisstaden Gränna tillsammans mina djur, två hundar, en häst och en kanin. Så ni kan ju gissa vad som ligger mig varmt om hjärtat att göra på fritiden.

Djurintresset har alltid varit stort för mig då man haft främst hundar och hästar kring sig hela livet. På gymnasiet läste jag ”Hund och företagande”. Då det var en bred utbildning blev jag inte utbildad till något specifikt, utan arbetat som lite allt-i-allo sedan 2011 då jag tog studenten. Men hade under gymnasietiden drömmar om att öppna ett rehabcenter för hundar och sommaren 2013 sökte jag in till Canineopatutbildningen på UPH Utbildningscentrum och studerade på distans med obligatoriska träffar varje månad.

I maj 2014 startade jag upp mitt företag Dimmans hundhälsa, namnet är grundat på mitt efternamn och arbetar nu deltid med att friskvård –och rehabiliteringsbehandla hundar oavsett individ, då alla ska få må gott i sin kropp.

Så här arbetar jag:
Främst gör jag hembesök, men kommer nu även finnas på plats hos Dogsense i Mjölby en gång i månaden och du som ägare är varmt välkommen att kontakta mig oavsett vem din hund är, gammal som ung, aktiv som sällskap, liten som stor.

Efter kontakt och tidsbokning går jag noggrant igenom hunden genom att palpera (känna genom), se hur den rör sig och/eller utföra belastning, böj -och sträcktester för att försöka hitta vad som besvärar din hunds rörelseapparat.

Jag poängtera att jag inte är istället för en veterinär, om jag inte kan behandla kommer jag rekommendera er vidare.

Jag arbetar främst med mina händer som redskap och utför massagetypen GSHM (genuin svensk hundmassage) som är en djup- och långverkande massage. Men även numera med laser för att uppnå ett breddare område och för att få ännu bättre effekt vid behandlingar.

Mina utbildningar:
Hund och företagande (gymnasieutbildning)
Diplomerad massageterapeut för hund
Certifierad Canineopat
Auktoriserad BPH-testledare

Mina tjänster:
Mina tjänster är främst massage i friskvård -och rehabiliteringssyfte, men även träningsupplägg. Jag tar emot kunder i mitt behandlingsrum på Dogsense i Mjölby, men kan även göra hembesök. 

www.dimmanshundhalsa.se
dimmanshundhalsa@live.se
0737-288397